The Basic Principles Of θερμομονωση
The Basic Principles Of θερμομονωση
Blog Article
Κατά την προετοιμασία, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής σας. Για παράδειγμα, αν ζείτε σε μια περιοχή με υψηλή υγρασία, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μονωτικό υλικό που αντέχει σε αυτές τις συνθήκες.
Ωστόσο, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται τακτικός έλεγχος και συντήρηση για τη διατήρηση της ποιότητας της θερμοπρόσοψης.
Η εφαρμογή της θερμοπρόσοψης είναι ένα κρίσιμο στάδιο κατά το οποίο το μονωτικό υλικό εφαρμόζεται στην εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως η χρήση κολλητικών υλικών ή η εφαρμογή με πιστόλια.
Το κτήριο θα πρέπει να επενδύεται προσεκτικά, με τρόπο ώστε να καλύπτονται όλα ή τα περισσότερα δομικά στοιχεία του με το θερμομονωτικό υλικό, περιορίζοντας έτσι τις περιοχές του κτηρίου όπου η ανταλλαγή θερμότητας με το εξωτερικό περιβάλλον είναι εφικτή.
Αυτά τα συμπυκνώματα προκαλούν αποσαθρώσεις (σε περιπτώσεις παγετού και ανάλογα το βάθος της συμπύκνωσης) ή μύκητες – μούχλα στην εσωτερική παρειά του περιβλήματος του κτηρίου.
Για την θερμομόνωση των τοίχων έχουμε την επιλογή της εξωτερικής θερμομόνωσης, εσωτερικής και της θερμομόνωσης διπλής τοιχοποιίας. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι η εξωτερική θερμομόνωση παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων μεθόδων με βασικότερο αυτών το καλύτερο θερμομονωτικό αποτέλεσμα, αφού δημιουργεί ένα κέλυφος στο κτίριο εκμεταλλεύοντας πλήρως όλα τα δομικά του στοιχεία.
γ) την εξοικονόμηση χρήματος σε βάθος χρόνου, καθώς επιτυγχάνεται σημαντική αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου.
Για τούτο και όλα τα θερμομονωτικά υλικά είναι εξαιρετικά ελαφριά και συνήθως μεγάλου πάχους (αντίθετα από την υγρομονωτική στρώση που το πάχος της είναι πολύ μικρό).
Η εσωτερική μόνωση των τοίχων αποτελεί την παραδοσιακή μέθοδο θερμομόνωσης του σπιτιού μας. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αντικατασταθεί από την εξωτερική θερμομόνωση και εφαρμόζεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που δεν μπορεί να εγκατασταθεί η εξωτερική.
Σε ποιες επιφάνειες πρέπει να γίνεται τοποθέτηση θερμομόνωσης;
Τοποθετούνται στην ταράτσα πάντα σε συνδυασμό μόνωσης από τα νερά. Αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι όταν μια μόνωση πλημμυρίσει τότε και το θερμομονωτικό υλικό θα απορροφήσει νερό και κατά συνέπεια θα πάψει να λειτουργεί ως θερμομονωτική στρώση.
Πετροβάμβακας ή ορυκτοβάμβακας, εναλλακτικά, επίσης για τοίχους.
δ) Άλλα λιγότερο δημοφιλή έως και εξαιρετικά σπάνια θερμομονωτικά υλικά είναι η διογκωμένη ύαλος, ινώδη υλικά από ανακυκλωμένο πλαστικό, ινώδη υλικά από μαλλί προβάτου, από πεπιεσμένο ανακυκλωμένο χαρτί, άχυρο κλπ.
Το κόστος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος του click here υλικού, η επιφάνεια του κτιρίου και η ποιότητα της εργασίας.